Met een creme bescherm je je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals UV licht en vervuiling. Je hydrateert je huid dat ervoor zorgt dat je huid er fris en stralend uitziet.

In de salon zie ik meteen welke nieuwe klant er weinig/niks aan huidverzorging doet. De huid ziet er dof en grauw uit.

Crèmes zijn er in vele soorten en maten, dure, goedkope, anti rimpel, hydraterend noem maar op. Maar hoe vind je in die jungle nou de crème die bij je past.

Allereerst is het zo dat de prijs weinig zegt over of een crème goed of slecht. Het belangrijkste zijn de werkstoffen en of de crème gemaakt is van natuurlijke producten of dat er paraffine aan toegevoegd zijn. Wat voor de ene huid goed is is dat voor een andere huid niet, dat heeft helemaal te maken met wat jouw huid nodig heeft en wat je wensen zijn.

Maar hoe kies je nou de juiste crème

  • Weet welk huidtype je hebt
  • Kies een natuurlijk product zonder chemische toevoegingen
  • Stel jezelf de vraag: wat wil ik bereiken met een crème is dat je huid hydrateren, lijntjes rimpels voorkomen of verminderen, kalmeren, matteren enz
  • Ga voor goed advies wat bij jouw huid past bijv. bij de schoonheidsspecialiste

Wist je dat……..

een crème bij een schoonheidssalon helemaal niet duurder hoeft te zijn dan in de drogist? In de salon werken we met de natuurlijke producten van Puurr en de prijzen variëren tussen de €20,- en €45,-.

Het gebruik van een crème zonder je huid eerst te reinigen weinig nut heeft? Al gebruik je de duurste crème de helft van de pot gooi je weg als je niet eerst je huid reinigt. De crème komt namelijk niet door de vieze/vette bovenste huidlaag heen en dat is zonde!

Verschillende crèmes

Voor elk huidtype is er een andere crème daarom is het heel belangrijk om eerst te weten welk huidtype je hebt. Weet je dat niet dat kan het gebruik van een crème namelijk averechts werken. Zoals bijv als je een vette/vochtarme huid hebt en jij denkt dat je een droge huid hebt. Je crème is dan te vet en zorgt voor nog meer onzuiverheden. Laat je dus goed adviseren en probeer zo nodig eerst een crème uit.

Normale huid

De normale huid heeft weinig meer nodig dan hydrateren en beschermen. Dit kan met een hydraterende crème als je een jongere huid hebt en vanaf 25+ adviseer ik om een anti ageing crème te gebruiken zodat je huidveroudering tegen gaat.

Rode, geïrriteerde huid

De calming lijn van Puurr kalmeert en verbeterend de rode en geïrriteerde huid. De roodheid verminderd zichtbaar!

Oudere huid

De oudere huid begint al bij 25+ (ja echt sorry!) je huidcellen beginnen dan alweer af te takelen. Natuurlijk wil je er zo lang mogelijk goed uitzien dus voorkomen is beter dan genezen. Start daarom op tijd met een anti ageing crème.

Heb je al last van lijntjes en rimpeltje en wil je wel het botox effect maar dan zonder fillers kies dan voor de fading crème. Deze crème ontspant je spiertjes waardoor lijntjes en rimpeltjes minder diep worden. Ook beschermt hij tegen pigmentvlekken.

Gevoelige huid

De gevoelige huid kan weinig hebben en het is dus belangrijk producten te gebruiken die je huid niet irriteren. De Puurr balance lijn is speciaal voor de gevoelige huid en bevat geen alcohol of parfum.

Vette huid

Bij een vette huid heb je een crème nodig die je huid niet nog vetter maakt en je huid matteert. De Purifying lijn is speciaal voor de vette huid.

Wil je advies over een crème of iets uitproberen stuur mij gerust een berichtje of kom langs in de salon voor een huidanalyse.