In de salon hoor ik met grote regelmaat dat klanten wel crème gebruiken maar de huid daarvoor niet eerst reinigen. Zet jij je auto in de was terwijl je hem niet eerst een sopje geeft? Nee toch ?!

Zo werkt dat ook met je huid. Het is hartstikke goed dat je crème gebruikt maar alles staat of valt met een goede reiniging. Daar begint het mee!

Waarom reinigen:

  • Je huid wordt schoon, vuil en talg worden verwijderd
  • Je crème wordt beter opgenomen
  • Je huid wordt aangezet om te gaan verbeteren
  • Je krijgt een frisse, stralende huid

Er zijn heel veel verschillende soorten producten om je huid te reinigen. Kies een product dat past bij jouw huid en bij jou want zo gebruik je het sneller.


Hieronder een overzicht van reinigingsproducten:

 

Kiezen voor PUURR is kiezen voor een totaal concept met een persoonlijk karakter. Bij PUURR kan je terecht voor een voordelige & compacte verzorginglijn voor ieder huidtype & Wellnesse producten voor het lichaam.

Ervaar wat PUURR voor jouw huid kan doen!

Bekijk alle producten op de website van PUURR

Bestellen?
Bij ons in de salon bestellen kan eenvoudig door een bericht te sturen met de gewenste producten via de onderstaande knop.

info@biancassalon.nl of 06-52334540.


Je reiniging bestaat altijd uit 2 stappen namelijk de cleanser (melk, olie of mousse) en de tonic. De 2e stap de tonic wordt ook nogal eens overgeslagen terwijl deze stap juist heel belangrijk is. De cleanser & tonic zijn met elkaar getrouwd en gebruik je altijd beide! Behalve als je een 2 in 1 reiniging hebt 😉

Een veel gehoorde reden voor het niet gebruiken van tonic is dat het niet fijn en trekkerig aanvoelt op de huid of klanten hebben geen idee hebben waarom je eigenlijk tonic gebruikt.

De tonic zorgt voor:

  • Verwijderen van laatste restjes vuil
  • PH waarde herstellen
  • Poriën sluiten zodat je huid weer beschermt is

Zoals je kunt zien allemaal belangrijke punten om juist WEL tonic te gebruiken. Gebruik je geen tonic dan staan je poriën minimaal 6 uur open en dringt vuil van buitenaf juist in je huid zoals uitlaatgassen, sigarettenrook enz.

Het reinigen van je huid is dus een hele belangrijke stap in je SKINROUTINE!
Reinig je je huid niet en gebruik je wel crème dan dringt deze totaal niet door in je huid en gooi je eigenlijk de helft van je crème gewoon “weg” zonde toch?!

Een ander veelgehoorde vraag in de salon is waarom je je huid 2x per dag moet reinigen. Dit is een hele goede vraag en als je weet waarom je je huid eigenlijk reinigt zal je dit ook sneller doen. Hieronder leg ik uit waarom je elke ochtend en avond reinigt.

Waarom reinigen in de ochtend

In de nacht herstelt je huid. Tijdens het herstellen komt vuil en talg naar buiten en dit sluit je poriën af. Deze afsluiting heeft tot gevolg dat je last krijgt van onzuiverheden. Met het reinigen zorg je ervoor dat dit vuil en talg verwijdert wordt en breng je je crème aan op een schone huid waardoor je huid het goed doorlaat en je optimaal profiteert van je crème.

Waarom reinigen in de avond

Een veelgehoorde reden om in de avond niet te reinigen is “maar ik gebruik geen make-up”. Ook al gebruik je geen make-up je huid wordt de hele dag blootgesteld aan allerlei vuil van buitenaf maar ook het huideigen talg. Daarom is het belangrijk ongeacht of je wel of geen make-up gebruikt je huid elke avond te reinigen om dat vuil en talg te verwijderen.

Reinigen met water

Als ik klanten vraag of ze hun huid reinigen dan hoor ik heel vaak “ja met water”. Maar wist je dat water je huid juist uitdroogt? Het klinkt heel raar dat water je huid uitdroogt maar denk maar eens aan veelvuldig je handen wassen, wat doet dat met je handen? Juist het resultaat is hele droge en geïrriteerde handen, dit geldt ook voor je gezicht. Daarnaast maakt water je huid niet genoeg schoon, je wast je auto immers ook niet door er alleen maar een emmer water overheen te gooien of wel?
Gebruik voor het reinigen een daarvoor bestemd product, je huid zal je dankbaar zijn en naast dat je huid nu echt gereinigd wordt voelt hij zeker een stuk prettiger aan.

Reinigingsdoekjes

We hebben allemaal weinig tijd en willen zoveel mogelijk doen in deze tijd. Ik hoor heel vaak van klanten dat ze gebruik maken van de bekende reinigingsdoekjes. NIET doen! Deze doekjes zijn niet de oplossing voor je huid. Ze geven vaak irritatie aan je huid, laten product achter op je huid en je veegt het vuil alleen maar rond over je huid zonder het echt te verwijderen.

Kies liever voor een milk op een watje hiermee reinig je je huid wel goed zonder veel moeite. Ik heb zelf ook ooit reinigingsdoekjes gebruikt dit was ook gelijk de keer dat ik een reactie kreeg op mijn huid van huidverzorgingsproducten, mijn huid reageerde er totaal niet goed op terwijl ik er alles op kan smeren en nooit irritatie krijg.

Wil je advies over hoe je jouw huid het beste kan reinigen, neem dan gerust contact op voor advies!

Neem contact op