Tijdens de wintermaanden verandert je huid. In deze blog geef ik je verzorgingstips om je huid tijdens de winter te verzorgen.

Huidverzorging tijdens de winter

Voelt jouw huid droog en trekkerig aan of heb je last van jeuk, schilfers of een rode geïrriteerde huid tijdens de wintermaanden?

Dat is heel logisch want in de winter is de luchtvochtigheid lager en dit heeft invloed op je huid, het zorgt ervoor dat de huid trekkerig aan kan voelen. Daarnaast verminderd de talgproductie, dat zorgt ervoor dat de huid een vettig beschermlaagje krijgt. Dit beschermlaagje heb je nodig om vocht in je huid vast te kunnen houden waardoor je huid fijn en soepel aanvoelt. Een droge huid kan er rood en geïrriteerd uit gaan zien en is kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Je huid kan er grauw uit gaan zien en je mist de natuurlijke glow.

Om je huid comfortabel te laten aanvoelen is het helemaal niet nodig je hele skinroutine te veranderen maar je kan door het aanpassen en/of toevoegen van producten zorgen dat het vochttekort weer aangevuld wordt en de huid weer comfortabel aanvoelt en gaat stralen.

Producten die je kunnen helpen om meer uit je dagelijkse huidverzorging te halen is het toevoegen van een SERUM. Wist je dat je met een serum onder je crème de werking van je crème met maar liefst 80% verbetert? Dat is echt de moeite waard! Een serum breng je na de reiniging aan voordat je je crème aanbrengt. Door de werkstoffen zorgt het ervoor dat je crème in de diepere huidlagen terecht komt. Met als resultaat een zachte, soepele huid die niet trekt.

Kies tijdens de wintermaanden voor producten die HYDRATEREN zoals bijv. je crème. Verwen je huid wekelijks met een hydraterend MASKER en geef je huid echt even de boost die hij nodig heeft. Breng het masker royaal aan en laat hem lekker 15 minuten intrekken, maak er echt een relax momentje van. Heb je minder tijd breng dan 1of 2x per week het masker dun aan als nachtverzorging en laat hem gedurende de nacht intrekken. Reinig de volgende ochtend je huid en je huid is weer helemaal geboost.

Huidverzorgingstips tijdens de winter

 • Drink voldoende water
 • Kies voor hydraterende crèmes
 • Geef je huid een boost met een hydraterend masker
 • Gebruik een serum onder je crème om je huid wat extra’s te geven

Zoals je kunt lezen hoeft het echt niet heel ingewikkeld en kun je door het toevoegen van enkele producten je huid comfortabel laten aanvoelen tijdens de wintermaanden.Lichaamsverzorging tijdens de winter

Net als bij je gezicht wordt de huid van je lichaam ook droger en kunnen er zelfs schilfers ontstaan. Scrub 1-2 per week je lichaam met een heerlijke BODYSCRUB met olie erin. Met de scrub haal je dode huidcellen van je huid en als je daarna crème gebruikt trekt deze in je nieuwe huid. Deze scrub laat ook meteen een verzorgend laagje achter op je huid, zodat deze gelijk soepel aanvoelt en je geen bodycreme meer nodig hebt. Kies tijdens de wintermaanden voor een rijke BODYCREME i.pv. bodylotion. Deze is dikker en rijker en geeft je huid meer voeding.
We hebben van Puurr heerlijke bodyscrubs & bodycremes in de geuren bamboe, lotus cherry of lemon/mint.

Tips om je lichaam te verzorgen tijdens de wintermaanden

 • Douche niet te heet dit droogt je huid uit
 • Gebruik 2x per week een bodyscrub op olie basis die verzorgt meteen je huid
 • Gebruik bodycrème i.p.v bodylotion


Lipverzorging tijdens de winter

De huid op je lippen is vaak droger gedurende de wintermaanden dit komt omdat de lippen geen talgkliertjes bevatten daardoor zijn je lippen veel gevoeliger voor kou en vocht.

Een logische reactie is om je lippen steeds vochtig te maken met je tong maar dit verergert de klachten juist. Verzorg je lippen met de LIPCARE van Puurr of het WONDERPOTJE van Oriflame. Beide producten zijn op basis van bijenwas en verzorgen en herstellen je lippen. Daarnaast is het wonderpotje een echte MUST HAVE omdat deze overal voor te gebruiken is door zijn herstelde vermogen is hij heel goed te gebruiken bij bijv. droge schrale plekjes, kloven enz.

Gebruik geen lipbalsem op basis van vaseline ed. hier raken je lippen aan verslaafd en het zorgt ervoor dat als je deze niet gebruikt je lippen juist droog worden en velletjes krijgen. Tips om je lippen te verzorgen tijdens de winter.

 • Gebruik geen lipbalm op basis van vaseline
 • Maak je lippen niet steeds vochtig dit droogt juist uit
 • Verzorg en herstel je lippen met de lipcare of wonderpotje


Handverzorging tijdens de winter

Tijdens de wintermaanden krijg je regelmatig last van droge, ruwe, rode & geïrriteerde handen en soms zelfs pijnlijke kloven. Ik heb wat tips voor je op een rijtje gezet om je handen tijdens de winter te verzorgen:

 • Breng elke avond en ochtend handcrème of handmasker aan zo bescherm je je handen
 • Scrub je handen elke avond met een handscrub op oliebasis. Deze laat meteen een verzorgend laagje achter. Scrub je handen door wat scrub op de bovenkant van je hand aan te brengen en in te masseren, spoel daarna af met lauw water.
 • Heb je last van kloven breng daar het wonderpotje aan om de huid te herstellen
 • Breng na het handenwassen nog eens extra handcrème aan.


Voetverzorging tijdens de winter

Je voeten zitten de hele tijd opgesloten in sokken en schoenen. Door de wrijving krijg je droge hielen of kloven. Neem af en toe een lekker ontspannend voetenbadje en smeer ze elke avond in met een VOETMASKER of de HEEL REPAIR voetcrème. Deze producten herstellen de droge huid en kloven.


Wil je advies hoe je jouw huid kunt verzorgen tijdens de winter? Ik help je graag!


Bestellen?

Bij ons in de salon bestellen kan eenvoudig door een bericht te sturen met de gewenste producten via de onderstaande knop.

info@biancassalon.nl of 06-52334540.